La Volta a Catalunya esprinta a Viladecans

EL 26 DE MARÇ, UNA META VOLANT A LA CIUTAT

Viladecans serà protagonista a la darrera etapa de l’edició del 2023 de la Volta a Catalunya, tot un referent de les proves ciclistes professionals al país amb més de cent anys d’història. La ciutat serà punt de pas de la jornada final de la prova, el diumenge 26 de març, amb l’afegit que s’hi disputarà aquí una meta volant. En aquesta, els esprintadors s’hi acabaran de jugar el resultat final d’aquesta classificació específica per als més ràpids sobre la bici, que atorga el mallot blau a la cursa.

La Volta es disputarà del 20 al 26 de març. La darrera etapa tindrà sortida i final a Barcelona i passarà dues vegades per Viladecans, en tots dos casos a través de la C-245 venint de Sant Boi i camí de Gavà. La primera passada serà cap a les 10.50 hores i la segona cap a les 12 hores, quan s’hi farà l’esprint intermedi a l’alçada de la carretera de la Vila.

A la presentació de la Volta a Barcelona hi van assistir el tinent d’alcalde d’Esports, Richard Calle, i el regidor d’Innovació Esportiva, Francisco Chacón, així com el ciclista adaptat i AmVaixador de Viladecans, Sergio Garrote.

La cita compta amb divuit equips World Tour, de la màxima categoria, i altres set equips convidats, com els nacionals Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA i Euskatel Euskadi. Entre les grans figures que s'esperen a la prova es troben el vigent campió del món, el belga Remco Evenepoel; Primoz Roglic, triple guanyador de la Vuelta a España, i Egan Bernal, guanyador del Tour de França i el Giro d’Itàlia.