S'amplia amb 10 milions d'euros la línia d'ajuts als comerços tancats per la covid-19

El Govern ha autoritzat transferir 10 milions d’euros del Fons de contingència al Departament d’Empresa i Coneixement per ampliar la línia d’ajuts directes per als comerços obligats a tancar des del 7 de gener, i que es va obrir dimecres passat. Aquesta ampliació permetrà incrementar els ajuts directes que rebran els establiments davant la pròrroga de les restriccions aprovada pel Procicat, que es mantindran fins diumenge 7 de febrer.

L’import dels ajuts passarà dels 3.750 euros previstos inicialment a 6.000 per establiment. Els beneficiaris de la línia, que es tancarà el proper 10 de febrer, cobraran directament l’import ampliat. Aquesta línia s’adreça als establiments comercials de productes no essencials de més de 400 metres quadrats i a les botigues de productes no essencials de centres, galeries i recintes comercials.

D’altra banda, el Govern també ha aprovat una transferència de 7 milions d’euros del Fons de contingència al Departament d’Empresa i Coneixement per ampliar la dotació de la línia adreçada als establiments de restauració, centres d’estètica i botigues de centres comercials afectats pel tancament del novembre passat i que es va cloure el 31 de desembre. Amb aquesta nova dotació econòmica es donarà cobertura als beneficiaris que encara no han rebut l’ajut per exhauriment del pressupost.