Empresa i Coneixement activa els ajuts per al sector de fires, revetlles i festes majors i serveis de restauració afectats per les restriccions de la Covid-19

El Departament d’Empresa i Coneixement ha publicat avui les bases de la línia d’ajuts, dotada amb 1,8 milions d’euros, que s’obrirà properament

S’hi podran acollir autònoms i pimes que exerceixin activitat en fires, revetlles i festes majors, donats d’alta al cens d’activitats econòmiques a Catalunya, que no han pogut desenvolupar la seva activitat des de l’inici de la crisi per la Covid-19

L’ajut serà de 6.000 euros per beneficiari

El Departament d’Empresa i Coneixement ha activat els ajuts per al sector de fires, revetlles i festes majors afectat per les restriccions de la Covid-19. El DOGC ha publicat avui les bases de la línia d’ajuts, que s’articula a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM).

L’objectiu és ajudar les empreses del sector, caracteritzat per una forta estacionalitat, ja que la seva activitat es focalitza de març a octubre, coincidint amb les festes majors, que enguany no s’han pogut celebrar per la Covid-19. El sector d’atraccions i serveis de restauració propis de fires i revetlles ocupa prop de 5.000 famílies a Catalunya. La suspensió de l’activitat està ocasionant unes pèrdues molt elevades, tenint en compte que el 90% de la caixa anual del sector es fa entre els mesos de juny i setembre.

S’hi podran acollir els autònoms i pimes que exerceixen la seva activitat en fires, revetlles i festes majors a la via pública, fora d’establiments permanents, que estiguin donats d’alta al cens de l’impost d’activitats econòmiques (IAE) a Catalunya i que no han pogut desenvolupar la seva activitat des de l’inici de la crisi sanitària. Els sol·licitants hauran de ser titulars d’empreses d’atraccions o de serveis de restauració vinculats a les fires.

L’ajut consistirà en un pagament únic de 6.000 euros per beneficiari. Les sol·licituds s’hauran de presentar telemàticament, a través del web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) o des de Canal Empresa. Per demanar l’ajut caldrà aportar fotografia de l’atracció o establiment, l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) i els certificats de muntatge i desmuntatge i rebuts justificatius d’instal·lació d’un mínim de 3 fires d’atraccions des de l’1 de gener de 2019 fins a la declaració de l’estat d’alarma, el 14 de març de 2020.

Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha atorgat l’ajut al tauler electrònic de la Generalitat.

El tràmit per sol·licitar les subvencions s’obrirà properament. Aquestes subvencions es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats, catalans, estatals o internacionals.

El CCAM ha habilitat al seu web enllaços amb informació detallada sobre aquesta línia.

Descarregueu-vos aqui la Resolució