L'Escola d'Hostaleria acull una jornada informativa sobre la Formació Professional Dual

El centre formatiu de Castelldefels  va ser l’escenari de dues taules rodones amb participació del President del Gremi

L'Objectiu de la trobada era per  explicar en què consisteix el model de Formació Professional Dual (FP Dual) i quins avantatges ofereix per al sector de l’hostaleria.

La FP Dual combina formació tècnica de qualitat amb experiència laboral remunerada i 100% subvencionada. És una oportunitat per a joves a partir de 16 anys i adults amb vocació pel sector, amb l’objectiu d’afavorir la seva inserció laboral i el desenvolupament del talent local.

Es tracta d’una proposta formativa que vincula aprenentatge i pràctica, aportant beneficis tant a l'alumnat com a les empreses col·laboradores.

Dues taules rodones

La jornada va incloure dues taules rodones dedicades a “Administració pública i model formatiu” (amb agents de l’administració pública i experts en formació dual) i “Sector empresarial i gremial” (amb representants del sector).

La primera taula rodona va comptar amb la participació de representants de l’administració pública i de diferents ajuntaments del territori, com Miquel Carrión, sotsdirector del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC); Mar Sicília, tinenta d’alcaldia de Castelldefels; Guillermo Masana, regidor de Turisme de Castelldefels; Luisa Lastra, regidora de Turisme de Calafell; Isidre Casas, regidor de Turisme de Gavà, i Catelijn Kerstens, regidora de Promoció Econòmica de Gavà. Tots ells van posar en valor el paper clau de la col·laboració institucional en la promoció i consolidació del model d’FP Dual.

A la segona taula rodona de la jornada —dedicada al paper del sector empresarial i gremial— hi van intervenir diversos presidents i representants de gremis membres de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT)Mingo Morillas Ribelles, president de la FIHRT i del Gremi d'Hostaleria de Viladecans, va subratllar el compromís del sector amb la formació dels joves i amb el desenvolupament d’un model formatiu que connecti amb les necessitats reals de les empreses.

També hi van participar Jordi Gasol García, vicepresident 1r de la FIHRT i president del Gremi d'Hostaleria de Vilanova ; Manuel A. Ortiz Chumillas, president del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Castelldefels i Baix Llobregat i Vocal de la Junta, i Santiago Peñarrocha, president del Gremi de Restauració de Gavà, i membre de Junta Directiva de la FIHRT. Tots ells van coincidir en destacar el valor de l’FP Dual com a via per captar talent, fomentar la inserció laboral i millorar la qualitat del servei a través d’una formació pràctica i adaptada al dia a dia dels establiments.

La jornada va servir per establir ponts entre el món educatiu, les administracions públiques i el sector productiu, evidenciant que només amb la col·laboració activa de tots els agents implicats es pot consolidar un model formatiu sòlid, útil i sostenible per al futur del sector de l’hostaleria.