Presentació de la Campanya Carxofa Baix al Parc Agrari
- La campanya Carxofa Baix s’ha presentat en un acte institucional durant el qual s’ha destacat la importància de la carxofa com a producte estrella del Parc Agrari del Baix Llobregat
-
L’acte ha conclòs amb un tast gastronòmic d’aperitius elaborats amb carxofa, elaborats pels cuiners i cuineres de Sabors de l’Horta
Aquest matí, la Masia de Can Comas, seu del Parc Agrari del Baix Llobregat, ha acollit la presentació oficial de la campanya ‘Carxofa Baix als restaurants Sabors de l'Horta’. Aquesta iniciativa, impulsada pel Consorci de Turisme i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, s'emmarca dins les accions associades a la distinció ‘Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia’ i té com a objectiu posar en valor la carxofa com a producte estrella de la comarca, així com fomentar el turisme gastronòmic.
L’acte ha estat conduït pel periodista gastronòmic i director d’Arrels, Josep Sucarrats, qui ha donat la benvinguda a les persones assistents, incloent-hi representants institucionals, productors de carxofa del Baix Llobregat, cuiners i mitjans de comunicació. Sucarrats ha destacat la importància de la campanya i el seu objectiu de promocionar aquest producte tan característic de la comarca a través dels 32 restaurants adherits a Sabors de l’Horta, que durant el mes de març oferiran una tapa de carxofa gratuïta a les persones que presentin el cupó disponible al web de la campanya.
Un producte de proximitat que uneix la producció local i la restauració
Per la seva banda, Xavier Font, subdirector general de Desenvolupament Turístic Territorial de la Generalitat de Catalunya, ha posat en relleu com aquesta iniciativa contribueix a la projecció del Baix Llobregat dins la Regió Mundial de la Gastronomia 2025. "Aquesta campanya exemplifica perfectament com la gastronomia local pot ser un motor per al turisme sostenible i de qualitat", ha destacat.
Després de les intervencions institucionals, s’ha celebrat una taula rodona en la qual han participat el productor agrari del Prat de Llobregat, Marcel Tort, i el president del Gremi d’Hostaleria de Viladecans i propietari del Restaurant Cal Mingo, Mingo Morillas. Moderats per Josep Sucarrats, han reflexionat sobre la singularitat de la carxofa del Baix Llobregat i el compromís dels restaurants de Sabors de l’Horta amb el producte local. S’han tractat temes com la millor època per consumir la carxofa, les seves propietats culinàries i algunes de les receptes preferides dels i les participants.
Un tast gastronòmic amb la carxofa com a protagonista
Aquesta acció estarà vigent durant tot el mes de març, i les persones interessades podran gaudir de l’aperitiu carxofer descarregant un cupó des del web de la campanya (https://www.turismebaixllobregat.com/carxofabaix) i presentant-lo quan dinin o sopin en un dels restaurants participants. A més, entre totes les persones que obtinguin el cupó, se sortejaran 10 experiències gastronòmiques que inclouran una visita a una finca agrària del Parc Agrari i un dinar en un restaurant del col·lectiu Sabors de l’Horta. Els guanyadors d’aquest sorteig viuran aquesta experiència el diumenge 13 d’abril.
Amb aquesta iniciativa, el Baix Llobregat reforça el seu posicionament com a destinació gastronòmica de referència, donant suport als productors i productores locals i promovent la seva riquesa agrícola i culinària.
Més informació a https://www.turismebaixllobregat.com/carxofabaix.
#CarxofaBaix #TurismeBaixLlobregat #BaixLlobregat
* Mitjans de comunicació: podeu descarregar la imatge de campanya i baners en el següent enllaç: https://nuvol.elbaixllobregat.cat/index.php/s/69nxGKXF2jf2ejk
Sobre el col·lectiu Sabors de l’Horta
El col·lectiu Sabors de l’Horta agrupa diversos restaurants del Baix Llobregat que ofereixen una oferta gastronòmica basada en un producte local, de proximitat i de temporada, cultivat al Parc Agrari del Baix Llobregat. Una cuina arrelada a la nostra terra, de qualitat, sostenible i amb identitat pròpia. +info