El Gastronomic Forum Barcelona 2025 consolida el seu lideratge amb més de 21.000 professionals i un homenatge a la nova cuina catalana

Del 3 al 5 de novembre de 2025, al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, ha tingut lloc l’edició de l’any del Gastronomic Forum Barcelona. L’esdeveniment ha reunit més de 21.000 professionals (algunes fonts parlen de 21.800) —un increment d’un 21 % respecte de l’edició anterior— i ha comptat amb més de 400 empreses expositores (+10 % respecte de l’any anterior).

L’eix temàtic d’aquesta edició ha estat la “nova cuina catalana”, amb una mirada que combina tradició, innovació i projecció internacional. 
Per primera vegada s’han reunit tots els xefs catalans guardonats amb tres estrelles Michelin dins del mateix esdeveniment («tri-estrellats» de Catalunya). 
El programa ha inclòs més de 180 experts ponents i més de 190 sessions/sho­w­cookings gastronòmics.

El director del Saló, Josep Alcaraz, ha ressaltat que «aquesta edició ha estat decisiva per consolidar-nos com a plataforma de negoci imprescindible tant per a grans com petites empreses, on talent, producte i innovació van de la mà. Un punt de connexió real entre productors, xefs i empreses que impulsen la creativitat i la competitivitat en la restauració i l’hostaleria»

Espai de pa i pastisseria

L’edició ha donat especial protagonisme a l’espai de pa i pastisseria, amb ponències i demostracions que han destacat la creativitat, el producte local i les tècniques d’avantguarda­:

  • El xef Lluc Crusellas va presentar els seus originals torrons-figura.

  • Adrián Ruiz va defensar la puresa del sabor.

  • El col·lectiu 21Brix va elaborar dolços tradicionals de la nova pastisseria catalana.

  • Sandra Ornelas i Lorena Criollo, amb Éric Ortuño, van presentar les possibilitats del Compoz Lab de la firma Valrhona.

  • Xano Saguer va mostrar dolços que tenen èxit al mercat mexicà.

  • Carito Lourenço va exposar el potencial de l’orxata en alta gastronomia.

Pel que fa al pa, es van realitzar demostracions de:

  • Roger Vilardosa, Isaac Galofré i David Hernández — equip vinculat a la Baking School Barcelona Sabadell, que ha obtingut la sisena posició al Mondial du Pain i accés directe al Best of Mondial.

  • Daniel Jordà, Matt Valette, David Hernández i Enric Bordas que van fer homenatge a la coca de Sant Joan, al pa de pagès i al llonguet.

  • José Roldán va destacar les bondats del pa com a aliment que aporta sabor, identitat i salut.

Premis i reconeixements

Durant el saló es van lliurar diversos guardons de rellevància dins del sector de la restauració, la pastisseria i la panificació:

  • El Premi Cuiner Gastronomic Forum Barcelona 2025, atorgat conjuntament amb La Vanguardia, va recaure en Helena Termes i Jeffrey Ruiz, del restaurant Cort del Mos de Palamós.

  • El premi InnoForum al producte més innovador va ser per a l’«escudella take away» de Cuinats Jotri.

  • Les pastisseries Oriol Carrió i Cal Jan es van proclamar guanyadores dels concursos de Millor Panettone Clàssic i Millor de Xocolata, respectivament.

  • El premi The Baker, organitzat pel Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, va recaure en Xavier Pàmies.

Importància i valor de l’edició

Aquesta edició del Gastronomic Forum Barcelona se posiciona com un punt de trobada estratègic per al sector HORECA i foodservice: connecta talent (xefs i professionals), producte (innovador i de proximitat) i negoci (empreses grans i petites).
El fil conductor de la nova cuina catalana, la seva projecció internacional, la reunió dels xefs tri-estrellats i l’enfoc al producte i la innovació, fan de l’edició de 2025 una fita que reforça la marca de Catalunya com a destinació gastronòmica de primer nivell. 

Per a associacions del sector, restauració, turisme gastronòmic i professionals, l’esdeveniment ofereix un espai de networking efectiu, llançament de productes, tallers de formació i inspiració creativa, que encaixa amb els reptes actuals de servei de qualitat, professionalització i competència internacional.