8 influencers especialitzats en gastronomia recorreran les comarques de Barcelona aquest cap de setmana

Del 17 al 19 d’octubre, creadors de contingut especialitzats en turisme foodie visitaran l’Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Berguedà, el Maresme, l’Alt Penedès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental i compartiran l’experiència amb els seus seguidors d’Instagram, en una acció organitzada per la Diputació de Barcelona. Tot plegat, en el marc del rol de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. La cuinera i comunicadora Ada Parellada presentarà aquest divendres l’acte que farà el tret de sortida de l’acció, a la Sala La Patente de Barcelona, abans que els influencers facin via cap als seus destins respectius.

Així, Jordi Pey, de @cuinateca, visitarà l’Anoia. Olivia Rubert Echevarría, la cara que hi ha darrere d’@olixfood, es perdrà pel Bages. Laura Zurriaga Mitjans portarà la mirada de @croquetadexocolata al Baix Llobregat. Laura Pernia i Alba Serra, les creadores de @taulaperdos, se n’aniran de ruta pel Berguedà. Josep Lluís Penadès i @undeliciosomundo explicaran les bondats del Maresme. Maite Escribà, creadora de @Topcatalansrestaurants, gaudirà dels sabors del Penedès. Diana Slupko i Rafael Resta, la parella de @barcelonaexploring, s’aventuraran pel Vallès Occidental, i el segell personal de Núria Domènech, de @foodietourbcn, es passejarà pel Vallès Oriental. 

L’Anoia rebrà a @cuinateca,

El compte @cuinateca, de Jordi Pey ha acumulat més de 59.000 seguidors fent bandera de la difusió dels productes catalans i les receptes arrelades al territori. A l’Anoia trobarà una atractiva producció vinícola, cerveses artesanes i oli de vera, a més d’una gran oferta de fruita dolça i horta. De bona cervesa artesana en trobarà a L’Espina del Ferro (Vilanova del Camí), punt d’inici del viatge abans del sopar al restaurant El Jardí d’Igualada. Després de recuperar forces a Can Alemany (Santa Margarida de Montbuí), podrà visitar al matí l’Ecomercaderet i tornar a Igualada per dinar al restaurant Cubics. Pey podrà visitar el Celler Mestís de l’Espelt (Òdena) dissabte a la tarda i acabar el dia a la Masia d’Agroturisme Cal Ros (Calonge de la Segarra). Durant el matí de diumenge, l’influencer es podrà deixar perdre per les botigues antigues de Calaf i, finalment, acomiadar-se de la comarca amb un bon dinar al restaurant Els Folls de Calaf.

El Bages i @Olixfood

Les recomanacions gastronòmiques d’Olívia Rubert a @olixfood tenen més de 55.000 seguidors a Instagram. La influencer va visitar l’Anoia a les Gastroescapades del maig i ara s’ha intercanviat el lloc amb @cuinateca per tastar la sal de la vida al Bages. Des de la vila de Cardona amb el diapir salí fins a Manresa passant per les mines de Súria i sempre a tocar del Cardener, el Camí de la Sal defineix el perfil de la comarca, Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central. @olixfood agafarà forces al petit Hotel Boutique Bremon de Cardona abans de visitar la Muntanya de Sal i gaudir d’un sopar a l’interior: una experiència única. Després d’un passeig pel nucli medieval de la ciutat, Rubert comprarà a la carnisseria de Cal Pepitu la carn kilòmetre 0 que a continuació li cuinaran al restaurant El Centru, un local amb molta història. Mentre, la carn agafa el punt, farà el vermut i després, el dinar. A la tarda, visita guiada al castell medieval de Súria i al Museu de la Mineria, amb tast de cerveses artesanes La Pirata, i a la nit, sopar al restaurant Cal Borrasca (Cardona). La influencer deixarà Cardona per passar el diumenge a Manresa. Allà, gaudirà d’un tast que maridarà els espais emblemàtics de la ciutat amb els vins de la comarca. El dinar serà al restaurant Kursaal i el final del viatge, amb vista al Parc de l’Agulla.

 

El Baix Llobregat rebrà a @croquetadexocolata

Els 137.000 seguidors a Instagram de @croquetadexocolata, el perfil de Laura Zurriaga, descobriran de la seva mà el potencial dels productes del Parc Agrari del Baix Llobregat. El pla començarà a l’Hotel AC Gavà Mar i al seu restaurant, Les Dunes, especialitzat en cuina mediterrània. De bon matí, Zurriaga podrà visitar l’explotació agrària de la família Tugas i Companyia, a Viladecans, i després dinar al restaurant Mamut Beach, a tocar de la platja de les Filipines i al costat del mític Mosquit, en un entorn inesperadament salvatge per estar tan a prop de Barcelona ciutat, i un taller de pa de El Forneret, a Torrelles de Llobregat. El dissabte acabarà a Sant Boi de Llobregat amb un sopar al restaurant Marimorena, del xef Albert Mendiola, Cuiner de l’Any 2017. Sens dubte, la influencer, especialitzada en dolços saludables, segurament gaudirà molt de la visita de diumenge a l’obrador de melmelades de la Fundació Espigoladors, un col·lectiu amb seu al Prat de Llobregat que aprofita el bon gust dels productes de proximitat que han estat descartats pel circuit comercial per la seva mida o algun tipus de tara. La visita acabarà al restaurant 9 Cèntric del Prat, que uneix sostenibilitat, innovació i diversitat.

@taulaperdos al Berguedà

La tardor, temps de bolets, és possiblement una de les millors èpoques per visitar el Berguedà. Laura Pernia i Alba Serra pararan la seva @taulaperdos a la comarca. Amb 44.700 seguidors, a les dues joves influencers els agrada explicar la lletra petita que hi ha darrere de les receptes catalanes de tota la vida. Aquesta vegada, començaran endinsant-se en el món de la mel i les abelles de la mà de l’obrador de La Caseta (Avià). El duet d’influencers soparà al restaurant La Barana i descansarà a l’Hotel Estel, tots dos a Berga. Dissabte, visitaran el Museu d’Art del Bolet de Montmajor i la tradicional Festa del Bolet de Cal Rosal, a Olvan. El dinar serà al restaurant Els Roures, a Espinalbet (al terme municipal de Castellar del Riu), previ a la participació en el Correbolet, singular activitat de la Festa del Bolet de Guardiola de Berguedà. Allà es troba l’Huttopia Barcelona Pirineus, l’allotjament on faran nit. Diumenge al matí, Guies Cingles portarà les influencers a buscar bolets pels voltants de Castellar de n’Hug. Allà, faran l’últim dinar del viatge, un menú amb bolets a l’hostal La Muntanya.

El Maresme, visitat per @undeliciosomundo

El periodista Josep Lluís Penadès ha acumulat 114.000 seguidors a Instagram i 265.000 a Tiktok. L’influencer començarà el seu pla al Maresme gaudint de la subhasta del peix a la llotja i amb una copa de vi en un pesquer escocès de 1937 reconvertint en espai turístic. Després, visita al celler i les vinyes de Talcomraja (Arenys de Munt), on Penadès podrà tastar els vins naturals del tros. Precisament, Arenys de Mar celebra aquests dies els 30 anys del Calamarenys, una emblemàtica festa gastronòmica i cultural que l’influencer podrà explicar en directe. El dia d’@undeliciosomundo acabarà amb un menú gastronòmic amb el plat estrella del Calamarenys, de mans de la cuina d'autor del MOT, el restaurant de l’Hotel Vila Arenys. Després de fer nit a l’hotel Sorli Emocions, a Vilassar de Dalt, toca showcocking i tast de vins a La Botiga de Palafolls. A Mataró, Penadès visitarà els mercats i dins del de la Plaça Gran farà una parada per dinar al restaurant NU. A Casa Graupera podrà conèixer com aquesta empresa familiar elabora de manera artesanal i des de 1895 les seves neules (hi ofereixen mig centenar de varietats). La tarda de dissabte acabarà a l’explotació agrícola familiar Can Pins, on la família Esquís cultiva verdures de temporada des de 1969 i des de fa uns anys ho explica a petits i grans. El sopar serà a l’Hostal de La Plaça, a Cabrils: tot un clàssic. Al matí, visitarà Melmerària, un sorprenent espai de Tiana que ofereix melmelades i chutneys d’autora. Després del vermut a la Companyia d’Alella, dinar de comiat a La Botigueta de Montgat.

El Penedès de @topcatalunyarestaurants

Maite Escribà, que ha assolit 120.000 seguidors al seu compte @topcatalanrestaurants d’Instagram, es llençarà aquest cap de setmana a descobrir el Penedès. L’acollida que li han preparat les empreses membres de La Ruta del Vi del Penedès comença a l’Espai Xocolata Simón Coll de Sant Sadurní d’Anoia. Després de descansar a l’Hotel Boutique Font de la Canya, a Avinyonet del Penedès, toca jornada de descoberta local a Vilafranca del Penedès, que inclourà una visita al Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. El dinar serà al restaurant El Cigró d’Or, reconegut per la Guia Michelin amb el Bib Gourmand els anys 2023, 24 i 25. A l’obrador de Xerigots, Escribà podrà degustar un maridatge de formatges i vins, i després farà nit a l’Hotel Mercer Casa Torner i Güell (Vilafranca del Penedès). Finalment, diumenge al matí, la creadora visitarà el celler Recaredo, que treballa sota els principis de l’agricultura ecològica i biodinàmica.

@barcelonaexploring explora el Vallès Occidental

Diana Slupko i Rafael Resta estan darrere del compte @barcelonaexploring, que acumula 74.400 seguidors a Instagram i que aquest cap de setmana descobrirà el Vallès Occidental més desconegut, el més rural i natural, amb paratges com el Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac.  A la masia Can Sales de Terrassa, coneixeran el Projecte Geosmina, que aposta per una agricultura regenerativa, que té cura del sòl i de l’aigua, i que impulsa la biodiversitat. Després de sopar al restaurant Cel de les Oques, Restaurant Bib Gourmand de la Guia Michelin des de 2014 i membre del col·lectiu Cuina Vallès, faran nit a l’Hotel Petit Luxe (Terrassa) i arrencaran el dissabte al Festival Moaré, que celebra la creativitat, el patrimoni i la innovació a través de la moda i l’audiovisual a la zona del Vapor Albiñana. Allà podran gaudes de les portes obertes i vermut a la Botiga Autumn Decoració (escenari de rodatges) i el mercat de marques de proximitat al Pati. Faran el dinar a La Pastora, un antic forn de vidre de Vacarisses transformat en restaurant sostenible i amb cuina de proximitat. A la Masia CasaJoana de Rellinars gaudiran d’un entorn natural atractiu i de descans reparador, més encara amb el previ sopar gourmet amb productes locals que els oferirà Marc Seró, reconegut restaurador que ara se n’ocupa de la masia. Diumenge, els influencers visitaran el mercat Origen Montserrat de Vacarisses, una proposta que suma vermuts musicals, tastos de productes i tallers (en podran fer un d’artesania amb llana d’ovella natural o un altre d’olis macerats). El pla acabarà amb una visita a l’obrador del Forn artesà de Vacarisses, amb tastet de productes locals.

@foudietourbcn explora el Vallès Oriental

Al Vallès Oriental podem trobar sis espais naturals protegits, cinc viles modernistes, dues viles termals, dues denominacions d’origen gastronòmiques, més de mil quilòmetres de senders senyalitzats i una àmplia xarxa de museus, així com una rica vida cultural i social. Núria Domènech portarà de ruta per la comarca als 101.000 seguidors de @foudietourbcn. El pla començarà a la Masia Paratgea, un allotjament del segle XVI al Baix Montseny reformat amb totes les comoditats i on podrà gaudir d’un taller de cuina i d’un bon sopar. Dissabte, a Santa Maria de Martorelles, Domènech podrà viure en directe l’Enotast i visitar el celler de Can Roda. El dinar serà al restaurant Trànsit, del xef Miguel Triguero i part de l’Hotel Augusta, de Vilanova del Vallès. A la Masia Can Burguès, a Santa Eulàlia de Ronçana, la influencer s’endinsarà en el món de l’avellana. L’entorn de la Masia Can Viver, a Bigues i Riells del Fai, és perfecte per recuperar forces abans del sopar a La Plaça Vella, de L’Ametlla del Vallès. A la masia, a més, Domènech podrà fer un tast d’oli, abans de fer l’últim àpat del viatge, al restaurant El Portal Vell de Lliçà d’Amunt.