Lliurament de premis del Sitges Tapa a Tapa 2025 al Vivero Beach Club
Avui s’ha celebrat al Vivero Beach Club, un dels espais més emblemàtics del municipi, el lliurament de premis de Sitges Tapa a Tapa 2025, que posa punt final a una edició especialment participativa i marcada per l’altíssim nivell culinari de les tapes presentades. El certamen, organitzat pel Gremi d’Hostaleria de Sitges amb el suport del Senat Gastronòmic del Garraf i de l’Escola d’Hostaleria Joan Ramon Benaprès, consolida una vegada més el paper de Sitges com a referent gastronòmic del territori.
El Jurat Tècnic, format per xefs del territori, professorat especialitzat i alumnat d’hostaleria, va dur a terme la seva valoració el passat mes de març a les instal·lacions de l’Escola d’Hostaleria. A causa d’un empat tècnic entre dues propostes finalistes, enguany s’han atorgat dos primers premis ex aequo, fet que posa de manifest l’excel·lència de les creacions presentades.
ENLLAÇ A LA GALERIA DE FOTOS DELS PREMIS SITGES TAPA A TAPA 2025 – PRIMAVERA
Premis del Jurat Tècnic:
-
1r Premi ex aequo:
-
Focaccia Marinera, de Vermuteria Rojo Frito
-
Fresc de mantega, de Sofía by Pic Nic
-
-
2n Premi: Suís de melós de vedella, de Num3ric
-
3r Premi: Niu del Mar, de Pierre Sitges
-
Accèssits: Costella melosa, de Sports Bar Sitges i Caneló Port del Mar, de Vivero Beach Club
Pel que fa al Jurat Popular, aquest 2025 la votació s’ha realitzat íntegrament a través de l’aplicació digital de Gastronosfera, facilitant el procés de recompte i garantint-ne la transparència. Més del 80% del Top 10 votat pel públic ha coincidit amb el veredicte del jurat tècnic, fet que reforça la qualitat i objectivitat del concurs.
Premis del Jurat Popular:
-
1r Premi: Niu del Mar, de Pierre Sitges
-
2n Premi: Suís de melós de vedella, de Num3ric
-
3r Premi: Tiropita, de Thalassa
-
Accèssits: Capipota, de Casa Hidalgo i Korokke d’ibèric brasejat, de Izakaya La Estrella
Durant l’acte de lliurament, s’ha reconegut especialment la implicació d’Estrella Damm i Gastronosfera, patrocinadors del certamen, així com la tasca de l’Escola d’Hostaleria Joan Ramon Benaprès, que acull les sessions de tast tècnic i participa activament mitjançant el seu alumnat en pràctiques, fomentant el relleu generacional i el networking professional.
L’activitat ha generat un impacte econòmic molt positiu, amb augment de contractacions, innovació en productes i major visibilitat per als establiments participants. Però també ha tingut un fort component social i emocional, promovent les relacions i el gaudi compartit al voltant del tapeig com a experiència gastronòmica i cultural.
Sitges Tapa a Tapa 2025 s’emmarca dins la celebració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, reivindicant que la tapa i l’alta cuina són perfectament compatibles i que el tapeig de qualitat continua guanyant adeptes.