Reunió institucional entre ACYRE Barcelona i la FIHRT

Avui ha tingut lloc a la seu de la FIHRT, una reunió entre el president d' ACYRE Barcelona, el senyor Jani Paasikoski, i el president de la l'Entitat, Mingo Morilla, juntament amb el seu secretari general, amb l’objectiu d’explorar sinèrgies i traçar línies de col·laboració que donin resposta als reptes que afronta el sector de l’hostaleria, restauració i turisme en l’àmbit de Catalunya.

Què és ACYRE Barcelona

L'ACYRE Barcelona – Associació de Cuiners i Rebostres de Barcelona – és una entitat que representa professionals de la cuina i la reposteria a la província de Barcelona, i es posiciona com a punt de trobada de talent, formació i excel·lència gastronòmica. 

La seva història es remunta a l’any 1885, quan es va crear la Unió de Cuiners i Cambrers (Artística Culinària), la qual constitueix l’arrel associativa de l'actual ACYRE Barcelona. 

Pel que fa al seu govern intern, la seva junta directiva actual fou constituïda el juny de 2023 i està encapçalada per Jani Paasikoski com a president; l’equip també compta amb Dragos Badea (vicepresident), Carles Gracia (tresorer) i Ander Atxaga (secretari). 

Entre els seus objectius destaquen: – potenciar la formació de cuiners i rebosters;  organitzar campionats de cuina i rebosteria; reforçar el reconeixement professional del sector i donar visibilitat als membres; i promoure la creació de seus i espais de trobada per als associats. 

Per què la col·laboració és rellevant per a FIHRT

Per la FIHRT, la futura incorporació d'ACYRE com a nou membre de l'Entitat, representa una oportunitat estratègica per ambdues entitats.

Durant la reunió es van identificar diverses línies de treball conjunt que podrien desplegar-se en un termini breu:

  1. Formació i desenvolupament professional

  2. Xarxes de col·laboració empresarial i esdeveniments gastronòmics

  3. La implicació d’ACYRE en esdeveniments nacionals i internacionals

  4. Promoció del territori i de la gastronomia catalana com a factor turístic

  5. Millora de la imatge i posicionament de l’hostaleria-restauració
     

Valoració final i pròxims passos

La reunió entre la presidència d’ACYRE Barcelona i la direcció de la FIHRT marca un pas qualitatiu molt rellevant: la unió d’una associació especialitzada en cuina i rebosteria de Barcelona i una federació que representa l’hostaleria, restauració i turisme en un àmbit intercomarcal. Aquesta aliança posa les bases per a desenvolupar projectes conjunts d’alt valor estratègic.

En breu, l'admissió d'ACYRE com a nou membre de la FIHRT serà ja una realitat.

Així doncs, aquesta reunió no només representa un signe de bona voluntat, sinó un compromís amb la professionalització, la qualitat i la projecció del sector. Això coincideix plenament amb la missió de promoure una hostaleria de servei excel·lent, ben formada i capaç de posicionar-se en un entorn turístic cada vegada més competitiu.