La cuina del bolet arriba als 25 anys amb Sopar celebració el proper dijous 2 d'octubre
Els menús temàtics se serviran del 20 de setembre al 23 de novembre
L’acte de celebració serà el 2 d’octubre, a Berga, amb un sopar obert a tothom
També s’oferirà una nova edició de la ruta dels sopars maridats
La tardor gastronòmica al Berguedà té un nom propi: la Cuina del Bolet. La campanya, que enguany celebra una fita molt especial, arrenca el pròxim 20 de setembre i s’allargarà fins al 23 de novembre. Es tracta del 25è aniversari d’aquesta iniciativa que promociona el producte estrella dels boscos berguedans a la taula dels nostres restaurants.
En aquesta edició d’aniversari de la campanya, impulsada per l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, hi participen un total de vint restaurants, una xifra que supera la llista de les passades. Els cuiners d’aquests restaurants oferiran menús complets on el bolet serà el protagonista indiscutible, present des dels aperitius fins a les postres. Les cartes combinaran les receptes més tradicionals amb propostes innovadores i atrevides, demostrant la gran versatilitat culinària dels bolets.
Enguany participen a la campanya: Ca l’Amagat (Bagà), Cal Candi (Vilada), Cal Majoral (L’Espunyola), Cal Marçal (Puig-reig), El Forn (Gósol), El recó de l’Avi (Guardiola de Berguedà), Els Casals (Sagàs), Els Roures (Castellar del Riu), Estones Casa de Sabors (Guardiola de Berguedà), Font Freda (Castellar del Riu), Font Negra (Berga), Hostal Pedraforca (Saldes), Restaurant Caliu Hotel Estel (Berga), L’Indret del Pedraforca (Saldes), La Barana (Berga), La Cabana (Berga), La Candela (Gironella), La Muntanya (Castellar de n’Hug), La Taverna (Gironella), Sant Cristòfol (Santa Maria de Merlès). Els menús es poden consultar aquí.
La presidenta d’Hostaleria i Turisme, Sílvia Culell, ha destacat que són restaurants de tota la comarca, “fet que demostra que l’associació té presència a tot el Berguedà i que el visitants podran gaudir de la nostra gastronomia i de la cuina del bolet a qualsevol recó del territori”.
Sopar de celebració
La Cuina del Bolet està d’aniversari i Hostaleria i Turisme ho vol festejar amb un sopar de celebració obert a tota la ciutadania i també als restauradors que de la comarca. L’àpat serà el proper 2 d’octubre, a les 20:30 hores, a les carpes del Passeig de la Indústria de Berga.
El sopar, a càrrec de Les Alzines Càtering, “serà una oportunitat per compartir i un moment de donar gràcies a tothom qui durant aquest quart de segle ha estat al costat de la campanya i de l’associació, i també una vetllada per gaudir de la gastronomia i dels productes de casa nostra”, ha explicat Culell. El cost serà de 50 euros i els tiquets es podran comprar a través d’aquest enllaç.
Ruta de sopars maridats
El sopar del 2 d’octubre servirà, també, com a tret de sortida de la ruta de sopars maridats d’aquesta tardor, que s’allargaran durant tots els dijous d’octubre i novembre fins que finalitzi la campanya. Els restaurants participants es donaran a conèixer properament i la dinàmica serà la mateixa que les passades edicions: els comensals podran gaudir d’un sopar temàtic amb el bolet com a protagonista amb el maridatge de vi dels cellers de la DO Pla de Bages participants.
La presidenta de HiT ha volgut agrair a totes les persones que des dels inicis han participat de la campanya i han donat suport a La Cuina del Bolet, així com als establiments que han sumat esforços per al seu manteniment al llarg dels anys.
David Font, de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, ha reconegut la tasca d’Hostaleria i Turisme al llarg d’aquest quart de segle i la importància d’aquesta campanya gastronòmica com a atractiu turístic pel Berguedà, que se suma a la resta de propostes que giren a l’entorn del bolet durant la tardor a la comarca, com les festes i les fires.
La campanya s’ha presentat aquest dimarts a la Font Gran de Cercs, amb la presència de membres de la junta d’Hostaleria i Turisme i compta amb la col·laboració de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i dels cellers Abadal i Caves i Vins Oriol Rosell.