El Mercat del Préssec d'Ordal celebra 20 anys amb dues experiències gastronòmiques úniques dins la Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i la Xarxa Productes de la Terra.

El Mercat del Préssec d’Ordal arriba enguany al seu 20è aniversari i ho celebra amb dues activitats gastronòmiques especials on el préssec d’Ordal és el gran protagonista.

Les propostes, organitzades per l’Ajuntament de Subirats i el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Les activitats  s’emmarquen dins el programa Xarxa Productes de la Terra i la celebració de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, en el projecte 12 mesos, 12 paisatges gastronòmics, que posa en valor la diversitat alimentària del territori català al llarg de tot l'any  

De la mà de Caram Caram!, es presenten dues propostes úniques que posen en valor el producte de proximitat i la gastronomia local. 

Esmorzar vestit de Préssec d’Ordal: una experiència a peu de mercat 

El proper dissabte 5 de juliol de 2025 a les 10 h, Sant Pau d’Ordal acollirà l’Esmorzar vestit de Préssec d’Ordal, una proposta dinàmica i oberta a tothom on el mercat es convertirà en una taula viva decorada amb el préssec com a element central. Aquesta activitat, organitzada amb la col·laboració de Caram Caram!, convida a viure una experiència de proximitat que combina gastronomia, territori i tradició, amb productes locals i activitats dinamitzades per gaudir en família. 

Preu per persona: 10,50 €. Reserva de places al següent enllaç

Nits amb Gust de Préssec d’Ordal: un sopar gastronòmic a Can Rial 

El divendres 18 de juliol de 2025 a les 20:30 h, Can Rial (Ordal) serà l’escenari del sopar especial Nits amb Gust de Préssec d’Ordal. Amb la participació del xef Cintet i l’equip de Caram Caram!, els assistents podran descobrir el préssec d’Ordal a través d’un menú gastronòmic de quatre plats i unes postres sorprenents, amb maridatge de vins i escumosos del territori. Una vetllada íntima i festiva per celebrar l’estiu, la cuina d’autor i la riquesa del Penedès. Les places del sopar estan exhaurides.  

Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025: 12 mesos, 12 paisatges gastronòmics 

Ambdues activitats formen part del programa Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, una iniciativa de la Generalitat de Catalunya que vol implicar la ciutadania en la celebració de la riquesa alimentària i cultural del territori. En aquest marc, es desenvolupa el projecte 12 mesos, 12 paisatges gastronòmics, que posa en valor la diversitat agroalimentària catalana al llarg de tot l'any, destacant la importància de preservar les tradicions gastronòmiques locals, promoure la sostenibilitat i reforçar la connexió entre la terra, la cultura i la cuina. 

Xarxa Productes de la Terra  

La Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona té com a objectiu posar en valor els productes de qualitat i  proximitat que es produeixen i elaboren al nostre  territori i donar-los a conèixer a tota la ciutadania , així com d’altres sectors com la restauració, el comerç  i el turisme.  

Les activitats del préssec d’Ordal s’inscriuen dins d’aquests dos projectes com a mostra viva de la identitat gastronòmica del Penedès i  posar en valor els productes de proximitat i com a aposta per enfortir iniciatives locals que puguin perdurar més enllà del 2025 

Per a més informació: 

Consell Comarcal de l’Alt Penedès: Alícia Almirall – aalmirall@ccapenedes.cat -  Tel. 93 890 00 00     Ext. 122 

Ajuntament de Subirats: Òscar Guerrero – oscar.guerrero@turismesubirats.cat – Tel. 687 28 31 66