Camarles acull el primer Concurs Nacional d'Arròs DOP Delta de l'Ebre
Camarles ha estat l’escenari del I Concurs Nacional d’Arròs DOP Delta de l’Ebre, organitzat dintre del marc de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. La cita havia de coincidir amb la darrera Festa de la Sega, suspesa per la pluja. Tot i així, el concurs ha tingut una gran participació, amb l’objectiu de recuperar receptes tradicionals del Delta.
En aquesta primera edició s’ha cuinat l’Arròs del Delta, inspirat en una recepta de la cuinera La Lupe. Els guanyadors han estat Joan Ferré i Roger Reverté que han mostrat l’orgull de rebre un premi entre tant de talent.
Aquesta iniciativa del Consell Regulador de la DOP Arròs del Delta de l’Ebre neix amb la voluntat de recuperar la memòria dels arrossos de sempre, aquells que cuinaven avis i àvies, i de recopilar-ne les receptes per mantenir-les vives al llarg dels anys.
El concurs crea un nou espai gastronòmic i cultural. Des de Camarles s’ha agraït la confiança per acollir-lo i esperen poder tornar a ser la seu en la segona edició.