E-FIHRT 4/NOVEMBRE 2025: Setmana d'Homenatges i Reconeixements a la feina ben feta

La Setmana d’Homenatges i Reconeixements arriba per posar en valor l’esforç i l’excel·lència del sector. En aquest marc, l’edició de novembre del newsletter E-FIHRT recull un ampli ventall d’iniciatives institucionals, professionals i populars que mostren el dinamisme de la gastronomia, l’hostaleria i el turisme a Catalunya.

Un dels actes més rellevants ha estat l’homenatge a set segles de cuina catalana celebrat al Mercat de la Boqueria, amb motiu de la presentació d’un llibre dedicat al patrimoni culinari del país escrit pel Mestre Lladonosa.

Paral·lelament, Brussel·les ha estat l’escenari d’una nova trobada del Projecte Europeu TASTE, que reforça la projecció internacional dels productes locals i del talent gastronòmic català. 

Pel que fa al turisme, la newsletter destaca el bon moment del sector: Som Turisme certifica que Terres de l'Ebre i Tarragona consoliden el creixement amb 5,6 milions d’arribades i 21,3 milions de pernoctacions acumulades fins a l’octubre.

També sobresurt l’èxit dels Premis Vinari d’Enoturisme 2025, confirmant Catalunya com a referent europeu d’aquest segment. 

El territori segueix vibrant amb nombroses fires i esdeveniments gastronòmics: Expocítric d’Alcanar, el Festival del Xató, el Sitges Tapa a Tapa, o la Fira Avícola de la Raça Prat, entre molts d’altres, impulsant productes de quilòmetre zero i reforçant el vincle entre cultura i economia local. 

Aquest mes també ha estat marcat pels reconeixements: diverses ciutats han celebrat les seves Nits del Comerç i del Turisme, premiant iniciatives que excel·leixen en qualitat, innovació i sostenibilitat.

En aquesta mateixa línia, municipis com Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Castelldefels han revalidat la Bandera Verda d’Ecovidrio, reforçant el compromís ambiental del sector. 

Mirant cap al futur, Catalunya acollirà esdeveniments de gran projecció internacional com la Food Capitals Summit 2026 i la European Young Chef Award, que posaran el talent jove al centre de l’escena gastronòmica.

 Finalment, les dades econòmiques confirmen la bona salut del sector: l’ocupació turística supera els 2,85 milions d’afiliats i els passatgers internacionals creixen un 5,6%, superant els 10 milions a l’octubre.

Per a més informació, cliqueu aquí