E-FIHRT 3/OCTUBRE 2025: Catalunya impulsa el turisme sostenible, la gastronomia de proximitat i la força gremial del sector
L’edició del tercer número d'octubre d’E-FIHRT recull una àmplia activitat gremial i institucional arreu del territori. Entre les principals novetats destaca la transformació del Gremi d’Hostaleria de Vilanova en el Gremi d’Hostaleria i Turisme del Garraf, reafirmant el seu compromís amb la representació global del sector. També es fa ressò del premi al Millor Estand sostenible de FITUR 2025, atorgat a Castelldefels, i de diverses iniciatives gastronòmiques com el Volta i Tapa’t de Deltebre, la nova Ruta Gastronòmica del Gremi de Viladecans, o el Concurs Nacional d’Arròs DOP Delta de l’Ebre celebrat a Camarles.
L’edició inclou, a més, l’activitat de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya a la Fira Èxit de Vilafranca, la celebració de fires com la Fira del Vi de Rubí o la Fira de la Terra del Solsonès, i la commemoració del 30è aniversari de la DO Pla de Bages. També s’hi destaquen accions en matèria de sostenibilitat i innovació, com la renovació de la certificació Biosphere de Calafell i el procés del Baix Llobregat per esdevenir Destinació Turística Intel·ligent.
En l’àmbit econòmic i institucional, el butlletí recull la participació de PIMEC Comerç i PIMEC Turisme en l’anàlisi de la implantació del sistema VeriFactu, les valoracions sobre l’evolució de l’IPC, les dades positives d’ocupació turística, i les declaracions del president de PIMEC, Antoni Cañete, des de Brussel·les reclamant accions reals per a les pimes.
Consulta el butlletí complet aquí: Accedeix a la versió online