E-FIHRT 3/NOVEMBRE 2025: Catalunya es projecta: iniciatives gastronòmiques, turístiques i institucionals en marxa
Aquesta tercera edició de l’E-FIHRT de novembre 2025 recull una àmplia activitat institucional, gastronòmica i turística arreu del país, tot mostrant el paper central de la FIHRT i dels gremis territorials en l’impuls del sector. S’hi destaca l’èxit del projecte “Cuina Catalana – Cor Xinès”, exemple d’integració i diplomàcia gastronòmica; les reunions institucionals amb ACYRE Barcelona; i la presència activa de la FIHRT_Terres de l’Ebre a la Fira de l’Ocupació d’Amposta.
El butlletí també reflecteix la vitalitat gastronòmica del territori amb iniciatives com la proclamació dels canelons com a Plat Favorit de la Cuina Catalana, l’inici de la Ruta del Xató 2025-26, la participació a Pueblos del Maíz, les Jornades de l’Ànec i el Coll Verd, la primera mostra eno-gastronòmica de Sant Pere de Ribes o les activitats de promoció enoturística com Tasta Enoturisme.
Pel que fa a innovació i dinamització turística, destaquen el llançament de la Guia Digital del Gremi del Garraf, la nova ruta gamificada “L’Aventura dels Estels”, la preparació de la Food Capitals Summit 2026, o projectes estratègics com la licitació del Sistema d’Intel·ligència Turística de la MIDIT i la inauguració d’un nou tram de la Via Blava Anoia.
L’àmbit institucional i econòmic hi és present amb el desplegament de l’Estatut dels Municipis Rurals, la promoció del turisme de negocis al Saló IBTM World, la participació catalana en fires internacionals com ProWine Shanghai, i les intervencions de PIMEC en matèria de competitivitat empresarial i evolució de l’IPC.
Finalment, el butlletí recull iniciatives en sostenibilitat, economia blava, reducció del malbaratament alimentari, projectes europeus com BLUEBOOST i grans esdeveniments futurs, com l’AdventureELEVATE Europe 2026 o la trobada del 126è Consell Executiu d’ONU Turisme.

