Castelldefels es consolida com a capital gastronòmica del món en l'EFIHRT 3/JUNY 2025

Castelldefels ha estat oficialment reconeguda com una de les 26 capitals gastronòmiques del món, convertint-se així en un referent internacional del sector. Aquest reconeixement simbolitza l’esforç col·lectiu del teixit hostaler local, el dinamisme de la seva oferta gastronòmica i el compromís amb la qualitat i la sostenibilitat.

Els temes principals abordats en aquest número de l’E-FIHRT inclouen:

--Reconeixement internacional a Castelldefels com a nova capital gastronòmica, destacant la seva capacitat d’atracció i promoció global de la cuina mediterrània.

-Ajuts Next Generation per a la millora energètica dels establiments turístics, amb convocatòria oberta fins al 31 de juliol.

-Iniciatives de promoció gastronòmica a nivell local, com les jornades de l’arrossejat a Calafell o el retorn del +kTapes a Ripollet.

-Notícies de rellevància enogastronòmica i turística a escala catalana, com la fira Temps de Vi a Vilanova, les accions de turisme sostenible a Gavà o la projecció internacional de la Ràpita a través de “Tasty Catalonia”.

-Informes destacats sobre la situació turística, com el perfil del turista a la ----Destinació Barcelona o les dades d’ocupació al Baix Llobregat.

-Reflexions i alertes sobre reptes sectorials, com la reducció de la jornada laboral, la caiguda de les vendes de cervesa o la necessitat de monitoritzar els riscos comercials i energètics, segons PIMEC i la FIHRT.

-A més, s’hi inclou la presentació de projectes transformadors com la nova Fundació Science & Cooking World Congress a Barcelona i iniciatives d’innovació agroalimentària impulsades pel Departament d’Agricultura i la Fundació Alícia.

Totes aquestes informacions consoliden l’EFIHRT 3/JUNY 2025 com una eina de referència per seguir l’actualitat i les tendències de la gastronomia, el turisme i la restauració a Catalunya.

???? Per accedir al contingut complet de l’EFIHRT 3/JUNY 2025, podeu consultar la versió digital disponible aquí