Un alumne de l'Escola d'Hostaleria d'Osona obté la cinquena posició a l'EuroSkills 2025
- Ethan Álvarez ha destacat a la prova de modalitat de cuina durant el concurs internacional celebrat a Dinamarca
- El certamen ha reunit 600 joves talents de 32 països, que han competit en 38 modalitats diferents
-
Ethan Álvarez, estudiant del grau superior de Direcció de cuina de l’Escola d’Hostaleria d’Osona (Institut de Tona), ha obtingut la cinquena posició a la modalitat de cuina a l’EuroSkills 2025. Aquesta competició internacional, celebrada del 9 al 13 de setembre a la ciutat de Herning (Dinamarca), ha reunit gairebé 600 joves talents de 32 països que han participat en 38 modalitats diferents.
En aquesta edició, l’Ethan ha competit amb 26 joves talents de la cuina de diferents països europeus. En total, va haver de superar set reptes culinaris que incloïen l’elaboració de plats amb vegetals, pasta, carns, peixos i postres, alguns amb ingredients sorpresa que exigien creativitat, rapidesa i capacitat d’improvisació.
Amb una puntuació de 731 punts, l’Ethan ha rebut la medalla d’excel·lència, un reconeixement reservat a aquells competidors que superen els 700 punts i que acredita l’alt nivell professional assolit.
Cal també recordar que en l’any passat l’Ethan va obtenir el cinquè lloc al campionat mundial WorldSkills, celebrat el setembre de 2024.