Les platges del Delta i el Camí del Mar rebran ajuts per a la seva millora

Les platges del Delta del Llobregat, entre elles les de Viladecans, rebran un ajut per a la seva millora dins del marc del Pla de Sostenibilitat Turística del Delta. La subvenció, de 2 milions d’euros, provindrà de la Unió Europea a través dels fons NextGeneration i permetrà desenvolupar vuit accions innovadores

El Consorci de Turisme, òrgan adscrit al Consell Comarcal del Baix Llobregat, col·laborarà amb la Diputació de Barcelona en la gestió de la subvenció, la qual té per objetiu tirar endavant unes iniciatives per fomentar un turisme sostenible de sol i platja en diferents municipis del Delta del Llobregat. 

A Viladecans, la iniciativa més important es dedicarà a la millora de les condicions lumíniques i l'eficiència energètica del Camí del Mar, la via que connecta la ciutat amb la platja. D'una banda, s'hi instal·larà un enllumenat públic orientat tant als vehicles a motor, com als usuaris i usuàries del carril bici i peatonal, en aquest darrer cas amb sensors de presència i luminària LED per garantir la sostenibilitat i minvar la contaminació lumínica. L’actuació està pressupostada en 574.054,94 €, dels quals només poc més de cent mil seran assumits per l'Ajuntament. 

La resta de la subvenció anirà destinada a la restauració i la renaturalització dels paisatges dunars de les platges, així com la sensibilització i formació sobre els efectes del canvi climàtic d’aquestes.

A més, es treballarà en altres accions globals com l’ampliació dels miradors per potenciar l’atractiu turístic i el disseny i promoció d’un producte turístic que reculli el llegat de la Copa Amèrica que se celebrarà a la Costa de Barcelona durant l’any 2024.

El Pla de Sostenibilitat Turística Costa Barcelona-Delta Llobregat s’ha elaborat tenint en compte la situació actual del territori i amb el compromís dels municipis per assegurar el futur del desenvolupament sostenible de la zona. A més, Viladecans és una de les ciutats amb atorgació del segell Biosphere, que l'acredita com a destí turístic sostenible.