Nous suports per caminar cap a l'ocupació

El programa Diana, co-finançat per l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, ofereix eines a dones, especialment majors de 45 anys o aturades de llarga durada, sigui quina sigui la seva qualificació per reincorporar-se al mercat laboral.

Tenint en compte que la taxa d'atur de les dones a la ciutat és més elevada que la dels homes (l'agost passat es va situar en un 11,9 % i en homes en un 7,4 %) un dels programes d'inserció que ha posat en marxa Can Calderon està especialment dirigit a dones de més de 30 anys i en situació d'atur.

A través del programa Diana es busca que les usuàries puguin aconseguir i millorar la seva inserció laboral i es divideix en dos itineraris: un per a dones sense estudis reglats i experiència en feines poc qualificades i un altre per a dones amb estudis superiors a l'ESO amb dificultats en la recerca de feina. Al llarg del programa s'ofereix assessorament i formació personalitzada per desenvolupar les competències personals i l'activació per a l'ocupació.

A diferència d'altres programes, dues dones mentores acompanyaran en el procés les persones participants per orientar i aconsellar des de la seva experiència i a través de l'ecologia emocional. En acabar la formació s'obtindrà un reconeixement per validar les competències i habilitats al mercat laboral.

Les línies d'actuació del programa es completen amb el treball en xarxa amb agents socials de la ciutat i l'assessorament a empreses per implementar el model competencial en la gestió dels recursos humans. El programa Diana encara té places disponibles.

Conèixer el mercat laboral per oferir-se millor

Aquest octubre també s'engega el programa Orienta per millorar l'ocupabilitat de persones a l'atur o que volen millorar la seva situació laboral a partir d'un millor coneixement del mercat i de l'autoconeixement personal per tenir èxit en els processos de selecció.

El servei, co-finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l'Ajuntament, ofereix un pla adaptat a les necessitats de cada participant en poques sessions. L'objetiu és ajudar a 180 persones. Per participar és necessari estar inscrita al SOC en demanada activa, ja sigui en situació d'atur o de precarietat laboral.

Més informació a ocupacio@viladecans.cat i trucant al 93 635 18 04.