Ruta Gastronòmica del Tomàquet Cherry de Viladecans

Entre els dies 23 de setembre i 20 de novembre, els ciutadans, ciutadanes i visitants poden participar en la ruta gastronòmica del tomàquet Cherry de Viladecans. Seguint aquest punt, l’eix comercial de la ciutat s’implica en la iniciativa del Cherry: un total de 15 establiments el comercialitzen, el trobem a la carta o menú en 18 restaurants i son 4 productors que ens l’apropen a la ciutat.

Respecte a la ruta, hi haurà dos plats estrella amb el producte del Cherry que es poden trobar a la carta o al menú indistintament de cada restaurant participant. Cada restaurant té un distintiu a la porta de l'establiment i una icona del Cherry al costat del plat.

El Cherry de Viladecans és una aposta conjunta de diferents agents: distribuïdors i productors. Respecte a la seva presentació, es pot trobar en packs reciclables (cartró), sempre presentat en branca, i sense envàs de plàstic. 

Es tracta d'una iniciativa finançada pels Fons Next Generation EU i el Plan de Recuperación, Transformación i Resiliencia, amb la implicació directa de l’Ajuntament per moure un producte de l’horta local. Hi col·laboren la Xarxa de municipis de la Diputació de Barcelona, la Cooperativa Agrícola de Viladecans i el Gremi d'Hostaleria de Viladecans.

PRODUCTE DE PROXIMITAT

Seguint aquest punt, és un producte de proximitat que està cultivat al Parc Agrari. Es caracteritza per la seva petita mida, d’entre 1 i 3 cm, i el seu pes és d'uns 13 grams aproximadament. És més dolç que altres tomàquets donat el tipus d’aigua (més salina) de la terra de la zona. 

En aquest sentit, el Cherry aporta multitud de propietats beneficioses per la salut: ens ajuda a lidiar amb l’ansietatés antioxidant, preveu la ceguesa nocturna, entre altres aspectes a destacar.