El Govern anuncia nous ajuts extraordinaris de 40ME al sector de la restauració i 20ME a treballadors en situació d'ERTO

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha anunciat els ajuts que han de servir per “consolidar la recuperació econòmica”

La Generalitat destinarà 40 milions d’euros a professionals autònoms i petites i mitjanes empreses del sector de la restauració i atorgarà ajuts a les persones treballadores en situació d’ERTO d’entre 600 i 700 euros amb una partida total de 20 milions d’euros

La FIHRT, en el si de PIMEC TURISME, ha estat treballant en el darrer mes per a la concessió d’aquests Ajuts, justificats per les declaracions del Conseller Argimon durant el mes de novembre, i la decisió del Govern d’aplicar restriccions al sector en vigílies de Nadal.

Barcelona, 4 de febrer 2022 – El Departament d’Empresa i Treball destinarà 40 milions d’euros en ajuts extraordinaris al sector de la restauració i 20 milions d’euros a persones treballadores en situació d’ERTO. Aquestes noves línies d’ajuts directes per fer front a les afectacions generades per la Covid-19 han estat anunciades pel conseller Roger Torrent en roda de premsa acompanyat del secretari d’Empresa, Albert Castellanos, i el de Treball, Enric Vinaixa.

El conseller ha destacat que els ajuts a la restauració han estat acordats amb el sector, i ha explicat que “el Govern compleix amb els compromisos adquirits d’ajudar als sectors més afectats per les restriccions amb l’objectiu de consolidar una sortida justa de la crisi generada per la pandèmia”. “Volem empènyer i consolidar definitivament la recuperació econòmica, fidels al compromís de no deixar ningú enrere”, ha afegit.

Nova línia de 40 milions d’euros per a la restauració

En concret, i atenent a les darreres restriccions fixades per frenar l’increment de contagis provocats per la variant òmicron (50% d’aforament a l’interior de bars i restaurants), el Govern destinarà 40 milions d’euros a professionals autònoms i petites i mitjanes empreses del sector de la restauració (bars, restaurants i cafeteries).

Els ajuts seran de 1.000 euros per a autònoms i microempreses (fins a 9 treballadors); de 5.000 euros per a petites empreses (de 10 a 49 treballadors); i de 15.000 euros per a mitjanes empreses (de 50 a 249 treballadors).

20 milions pels nous ajuts a treballadors en situació d’ERTO

Pel que fa a les persones treballadores en situació d’ERTO i fixes discontínues, el departament d’Empresa i Treball destinarà 20 milions d’euros per tal de complementar la prestació que reben. Podran accedir a aquests ajuts les persones en situació d’un ERTO o amb un contracte fix discontinu perceptores de la prestació extraordinària que es trobin en suspensió de contracte parcial o total almenys un dia entre l’ l’1 i el 31 gener de 2022.

Les persones que hagin estat en aquesta situació entre 1 i 90 dies durant el període de l’1 de juny del 2021 al 31 de gener del 2022 rebran 600 euros, mentre que les que hagin estat 91 dies o més rebran 700 euros. Segons les dades de la Tresoreria General de la Seguretat Social a 31 de gener de 2022, les persones en situació d’ERTO a Catalunya ascendeixen a 26.312 persones. Anteriorment, el Govern ja havia concedit en dues convocatòries 152 milions d’euros que han donat resposta a 217.064 peticions de persones treballadores.