El Govern anuncia l'aixecament de la majoria de les restriccions

El Govern ha anunciat aquest migdia en roda de premsa que ha acordat, a partir de divendres, aixecar la majoria de les restriccions vigents. 

Així, es posa fi a totes les limitacions d’aforament, que a hores d’ara afecten la restauració, la cultura, els gimnasos, parcs d’atraccions, equipaments cívics, actes religiosos, bingos i sales de joc, a més de cerimònies civils. Per tant, 100% d’aforament en totes aquestes activitats.

També, s'elimina la limitació dels horaris de tal manera que cada negoci o activitat tornarà a la normalitat, és a dir, obrirà en funció de la llicència que tingui.

A més, no hi haurà limitació de les trobades socials, que fins ara era de deu persones.

Així, només l’oci nocturn continuarà tancat; es preveu la seva obertura les setmanes vinents.

Sobre l’ús del passaport covid, el Govern decidirà si l’elimina un cop hagi rebut l’informe del comitè científic assessor; la portaveu del Govern ha afirmat que preveuen poder eliminar-lo els dies vinents.

Recordem, però, que l'ús de la mascareta continua sent obligatori a la via pública en qualsevol espai a l'aire lliure o tancat d'ús públic o obert al públic (d’acord amb la normativa de Salut: Reial decret llei 30/2021, de 23 de desembre).