El TSJC torna a avalar l´´us del Certificat COVID 14 dies més

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) autoritza novament  la pròrroga de dues setmanes ―a comptar des del 3 de desembre― de l'exigència del certificat covid per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències, a més de l'oci nocturn, tal com l'hi va sol·licitar el Govern.

En la resolució,  la secció tercera de la sala contenciosa administrativa del TSJC permet mantenir la demanda del passaport o el certificat covid catorze dies, davant l’empitjorament de les dades epidemiològiques i l’increment dels positius. “Aquesta sala no pot desconèixer la rellevància i la importància de la pandèmia internacional reconeguda per l’OMS l’11 de març del 2020”, afirma l’alt tribunal català, que afegeix que l’exhibició del passaport “no vulnera els drets d’igualtat i la intimitat”, i considera que cal protegir els drets a la vida i la protecció de la salut davant la greu pandèmia.

Pel que fa a la vulneració de drets fonamental, el TSJC reprodueix la sentència de la sala tercera del Tribunal Suprem, del 14 de setembre passat, que destaca que la mesura pretén “evitar” la propagació del virus. El Suprem hi assegura que “l’exhibició de la documentació no vulnera el dret a la igualtat, ja que no es produeix discriminació entre els que estan vacunats i els que no”. Ho argumenta tot exposant que qui no vol mostrar si ha estat vacunat o no, pot presentar un resultat d’una PCR o test d’antígens, i el certificat de recuperació de la covid-19 si ha passat la infecció.

Descarregueu-vos l'AUTO