Validació del certificat COVID digital de la UE a la restauració

Tot esperant l’Auto del TSJC en relació a l’aprovació de l’ús del Certificat/Passaport COVID i a la posterior publicació al DOGC de la Resolució de Salut, us informem sobre cóm s’ha de procedir a la validació del certificat COVID digital de la UE per entrar als establiments de restauració

 

Aquesta webapp és una eina que permet verificar els certificats COVID emesos pels estats membres de la UE i els certificats emesos pel Regne Unit.

 

Cóm funciona?

 

S’haurà de presentar el codi QR del certificat COVID digital de la UE i els responsables d’accés a l’establiment el llegiran amb la càmera de la webapp verificacovid.gencat.cat i comprovaran la seva validesa.

La persona que vulgui entrar a un establiment haurà de portar el seu certificat digital, que pot descarregar o imprimir a La Meva Salut.  

L’establiment només tindrà accés a la validesa, o no validesa, del certificat no disposant de cap altra informació sobre la persona.

                                                                                                                                      

 

El Departament de Salut garanteix a tots els usuaris del web la màxima confidencialitat i privacitat de les seves dades i manifesta el seu compromís de complir la normativa vigent en matèria de protecció de dades.

 

En aquest sentit, el Departament de Salut ha d'adoptar les mesures tècniques i organitzatives necessàries que garanteixin la confidencialitat, la integritat i la seguretat de les dades de caràcter personal que n'evitin la pèrdua, l'alteració, el tractament o l'accés no autoritzat, tenint en compte l'estat de la tecnologia i la naturalesa de les dades emmagatzemades; en tot cas, els usuaris han de ser conscient que la seguretat d'Internet no és inexpugnable.

 

El Validador del Certificat Digital no intercanvia cap dada de caràcter personal amb servidors.

 

No hi ha intercanvi d’informació sensible que requereixi xifrar la comunicació per impedir que terceres persones puguin veure o modificar les dades transmeses.

 

El Validador del Certificat Digital no intercanvia cap dada de caràcter personal amb un servidor i per tant no es contempla l’enregistrament d’informació sobre els accessos realitzats des del Validador de Certificat Digital.

Et pots descarrègar els cartells en el següents enllaços:

http://www.gremihosteleriaviladecans.es/admin/uploads/cartell-certificat-covid.pdf

http://www.gremihosteleriaviladecans.es/admin/uploads/cartell-certificat-oci-nocturn-1-.pdf