Publicació al DOGC de la pròrroga de les mesures de contenció de la COVD19 amb cap canvi, un cop més, per al sector

Publicada al DOGC la RESOLUCIÓ SLT/2751/2021, de 9 de setembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

 

El més destacat en quant a canvis: La nova resolució deixa de limitar les reunions o trobades familiars a un màxim de 10 persones

 

El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, la pròrroga de les mesures de contenció davant la COVID-19 a Catalunya publicades el passat divendres 3 de setembre.

 

Noves mesures

 

  • S’elimina la limitació de les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat, a un màxim de 10 persones,
  • El Govern segueix mantenint com a recomanació limitar les trobades a un màxim de deu persones.
  • També s’ha eliminat la limitació a un 70% de l’aforament als actes i cerimònies civils o religioses, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres.

 

Competicions esportives

 

  • D’altra banda, les competicions esportives que es desenvolupin a l’aire lliure en equipaments amb aforament superior a les 10.000 persones, l’aforament màxim passa d’un 30 a un 40%.
  • En instal·lacions i equipaments en espais tancats que tinguin un aforament de més de 10.000 persones, a partir d’ara es permet un màxim d’un 30% de l’aforament.

 

Hostaleria, Turisme, Restauració i Activitats de natura

 

  • Una setmana més, cap canvi en horaris, mesures o aforament

 

Les mesures han entrat en vigor a les 00:00 hores del dia 10 de setembre de 2021..

 

La durada de les mesures s'estableix per 7 dies, sense perjudici de l'avaluació continuada de l'impacte de les mesures que conté aquesta Resolució.

 

Canvis en els criteris reguladors del dret de reunió

 

El Govern ha aprovat també canvis en els criteris reguladors del dret de reunió amb la finalitat de fer compatible el dret de manifestació amb la preservació del dret a la salut.

 

  • S’elimina l’obligatorietat de fer concentracions estàtiques sense desplaçament de la capçalera ni de la resta d’assistents, així com el tancament dels accessos al transport públic més propers.
  • Es segueix demanant una distància d’1’5 metres entre assistents llevat que per pertanyin a la mateixa bombolla de convivència.
  • Cal mantenir un control d’aforament per adequar el número d’assistents al compliment de l’espai mínim per persona.
  • L’informe també demana limitar l’ús de pancartes o altres objectes compartits, així com mesures d’higiene com l’ús obligatori de la mascareta o fomentar l’ús de gels hidroalcohòlics.