El president Aragonès anuncia el confinament nocturn de 158 municipis davant la situació "extremadament fràgil" a causa de la pandèmia

El Govern ha decretat aquesta mesura per als municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos per 100.000 habitants

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquesta tarda que el Govern ha decretat el confinament nocturn, de la una de la matinada fins a les sis del matí, per a aquells municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants. Aquesta mesura s’ha adoptat davant la situació “extremadament fràgil” a causa de l’evolució de la pandèmia i afectarà un total de 158 municipis.

El cap de l’Executiu ha anunciat aquesta decisió en una declaració institucional en la qual ha explicat que “volem que aquesta mesura entri en vigor el cap de setmana i tingui una durada inicial de 7 dies prorrogables”. En aquest sentit, ha assenyalat que ja s’han iniciat els tràmits per obtenir l’autorització del TSJC per aplicar aquesta mesura “amb la màxima celeritat possible”.

Pere Aragonès ha remarcat que el Govern ha pres aquesta decisió “per la responsabilitat que tenim per protegir la salut de la ciutadania” i per “garantir el bon funcionament del sistema sanitari i preservar la reactivació econòmica”. I ha fet notar que és una mesura “quirúrgica” i “complementària a les que vam adoptar a principis d’aquesta setmana amb l’objectiu de frenar la nova onada de la Covid”. “Tenim al davant setmanes en què ens juguem la capacitat de frenar la nova onada de Covid-19 que amenaça Catalunya”, ha reblat.

El president també ha explicat que aquests dies ha parlat amb alcaldes i alcaldesses i ha fet notar que “el Govern treballarà conjuntament amb els municipis afectats per la mesura” i “ens posem al seu costat i a la seva disposició per facilitar el compliment de la mesura”. Entre aquests municipis s’inclouen també les poblacions que malgrat no complir aquests criteris estiguin envoltades de municipis afectats per la mesura.

Llistat de Municipis afectats