Publicades les mesures en matèria de salut pública que estaran vigents fins el 14 de juny

El DOGC de 5 de juny publica la RESOLUCIÓ SLT/1778/2021, de 4 de juny, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, que entrarà dilluns en vigor, i fins a les 00:00 hores del dia 14 de juny de 2021, sense perjudici de l'avaluació continuada de l'impacte de les mesures que s'hi contenen.

Tornen les festes majors i els actes de final de curs

Les famílies també podran entrar als centres educatius i participar en les graduacions

El Procicat també ha aprovat mantenir a partir de dilluns les reunions de fins a 10 persones, però ha ampliat del 50% al 70% l'aforament de les activitats relacionades amb congressos i convencions, actes religiosos i cerimònies civils, incloent-hi casaments i funerals. Així, les condicions per a aquests sectors s'equiparen a les de les activitats culturals: caldrà respectar el 70% d'aforament, estar asseguts, amb un màxim de 1.000 persones i fins a 3.000 a l'aire lliure o amb condicions de ventilació reforçada. També caldran mesures per evitar aglomeracions, un registre dels assistents i l'assignació prèvia de seients.

Una altra de les novetats és que es podran fer les assemblees d'entitats no només esportives sinó també culturals i, en general, d'entitats de base associativa. Fins ara només es permetien les d'entitats esportives i amb un aforament limitat al 50% i ara s'amplia fins al 70%, amb un nombre màxim de 500 persones o fins a mil si hi ha ventilació forçada i mesures de control d'aglomeracions.

La flexibilització de les mesures s'intensifica: totes aquestes mesures relacionades amb les festes majors i les graduacions se sumen a les que han entrat en vigor aquest divendres, que amplien l'horari de la restauració i la cultura fins a la 1 de la matinada. El descens de la corba epidemiològica s'està alentint, però no s'ha aturat, i, de fet, la incidència acumulada va caient progressivament: en només quinze dies s'ha reduït gairebé un terç la xifra de diagnòstics cada 100.000 habitants. A més, les defuncions estan caient a xifres impensables ara fa uns mesos: malgrat que encara es continuen declarant noves morts, aquesta setmana se n'han notificat una vintena. El motiu principal, segons els experts, és la vacunació.