Ara fa un any: La pandèmia del despropòsit

Ara fa un any que vàrem penjar el cartell de tancat per 15 dies. En aquell moment no ens podíem imaginar la magnitud de la tragèdia, ni les conseqüències que avui, mirant enrere ens adonem que encara no sabem cóm quedarà de malmès sector, tenint en conte les diferents hoteleries que hi han, grans, mitjanes, petites, familiars, Cóm els afectarà? Quantes hauran de tancar? Quants treballadors han engreixat les llistes de l'atur? Quants avui en ERTE també hi formaran part d'aquesta xifra fatídica?

Ens han tingut pendents de l'espectacle de dades i mesures de PROCICAT, del DOC, SEPE, ICO, BOE i algun organisme més, tots pendents com si fos una rifa amb les modificacions constants de les normes, amb el cobrament dels ajuts, desfullant la margarida: em tocarà o no em tocarà,

Penso que moltes decisions ha estat d'una frivolitat que només les podríem veure en un teatre o al cinema amb la cabina dels Germans Marx; aquest vodevil, lluny de fer gràcia, ens ha enfurismat, frustrat, entristit, ofegat i un seguit d'adjectius gens agradables.

No vull entrar en un mar de dades negatives i depriments que de ben segur tots patim d'una manera o altre. Ens hem frustrat per la incomprensió i la lentitud de les solucions per les diferents administracions, des de la més propera, els Ajuntaments, a la mes llunyana, l'Estat .

No voldria acabar sense una visió positiva, esperançadora que la maleïda pandèmia ens ha portat: és la resiliència d'una hostaleria que un any enrere no ens hauríem imaginat; la capacitat de resistència, solidaritat i unitat del sector

COMPANYS NO OBLIDEM I ENDAVANT¡¡¡

 

Domingo Morilla Ribelles

President del Gremi d'Hostaleria de Viladecans

Vicepresident de la FIHRT